Babi Minune

Bigrafie, discografie si noutati despre artistul Babi Minune.

 • img

  Babi Minune

  Nume: Luis David Dobre
  Data nasterii: 16 iullie 1996
  Zodie: Rac
  Locul nasterii: Ploiesti, Romania
  Domiciliul actual: Bucuresti, Romania
  Frati/Surori: o sora Petruta, un frate Florin
  Culoarea ochilor: Caprui
  Culoarea parului: Brunet
  Inaltime: 1.35
  Greutate: 40 kg
  Stare civila: Necasatorit
  Copii: Nu are

 • Scurt istoric - Biografie

     Numele sau adevarat este Dobre Luis David, s-a nascut pe 16 iulie 1996 la Ploiesti. Provine dintr-o familie foarte saraca, motiv pentru care, inainte de a ajunge cunoscut canta la colt de strada pentru cativa bani, pe care ii folosea pt mancare.

     A fost filmat in timp ce canta de un trecator care ulterior a postat pe Youtube filmuletul si astfel fost vazut de Marius Chirila managerul casei de discuri AMMA Record, care impreuna impresarul Catalin Rotaru s-au dus la Ploiesti ca sa vorbeasca cu familia lui pentru a-l lua pe David la Bucuresti. Luand probabil cea mai inteleapta decizie, familia acestuia a fost de acord ca David sa vina la Bucuresti impreuna cu sora sa. Astfel David a deveni Babi Minune care prin intermediul si cu ajutorul casei de discuri AMMA Record (Marius Chirila) si impresarului Catalin Rotaru, a reusit intr-un timp foarte scurt sa ajunga vedeta, petrecandu-si majoritatea timpului intre studioul de inregistrare, platourile de filmare, meditatii si invitatii la diferite posturi de televiziune.

     A avut mare succes cu rolul din "Regina", au urmat apoi rolurile din "State de Romania" in 2009 si "State de Romania - Student la Sorbona" tot in 2009. In muzica are multe colaborari cu artisti precum Roxana, Printesa Ardealului, Denisa, Narcisa si multe alte nume cunoscute din muzica lautareasca. De cand a devenit celebru isi sustine in continuare familia dar la un alt nivel, el fiind stalpul familiei.

 • Mesaje si comentarii

Catalog artisti • radio playone